Recenzie: Trandafirul și hangerul de Renée Ahdieh



🌹Autor: Renée Ahdieh

🌹Editură: Epica

🌹Categorie: Ficțiune/ Young Adult


Mulțumiri prietenilor de la Editura Epica pentru carte! Hugs for Lorelei! 🤗




Într-un tărâm aflat în pragul războiului, Şeherezada este smulsă din braţele iubitului ei soţ, califul din Khorasan. Cândva, îl considerase un monstru – un ucigaş fără inimă, ce curma viaţa soţiilor lui, răspândind pretutindeni în jur durere şi suferinţă – dar, pe când îi desluşeşte tainele, descoperă un om extraordinar şi o iubire căreia nu i se poate împotrivi. Cu toate acestea, un blestem ameninţă s-o despartă pentru totdeauna de Khalid.

Acum, îşi regăseşte familia, care s-a adăpostit în deşert, unde forţe înspăimântătoare se adună împotriva lui Khalid – forţe hotărâte să-i distrugă imperiul sub comanda fostului iubit din copilărie al lui Şazi. Captivă între loialităţile pe care le nutreşte faţă de cei dragi, singurul lucru pe care Şazi poate să-l facă este să ia taurul de coarne. Folosind forţele magiei pe care le descoperă încetul cu încetul înlăuntrul ei, Şeherezada încearcă să pună capăt, o dată pentru totdeauna, cumplitului blestem şi ameninţărilor mocnite ale războiului. Dar ca să-şi ducă misiunea la bun sfârşit şi ca să rămână în viaţă, trebuie să fugă din mâinile propriilor duşmani.

Saga încântătoare a Şeherezadei şi a lui Khalid, ce-a început cu Urgia şi zorile, îşi găseşte acum finalul odată cu aventurile lui Şazi, care face tot ce îi stă în putinţă să-şi croiască drum spre singura ei iubire adevărată.



„O poveste de iubire palpitantă,o eroină aprigă și curajoasă, loialități schimbătoare... Un roman presărat de meandre sfâșietoare și tulburătoare.”  BOOKLIST

Un volum pe care mi-am dorit  cu adevărat să-l citesc și care nu m-a dezamăgit. Presărat cu numeroare întorsături de situație neașteptate, întâmplări incredibile, personaje fascinante, magie și iubire cât cuprinde. 

Trandafirul și hangerul” este un volum care m-a captivat de la inceput și până la sfârșit.Sunt sigură că la fel vi se va întâmpla și vouă.



La sfarșitul primului volum, Sherezada și Khalid au fost desparțiți, asupra palatului s-a abătut furia focului, iar orașul a fost distrus. Pentru a-și salva viața Sherezada este nevoită să fugă cu Tariq, primul ei iubit și să-l lase pe Khalid.


Al doilea volum prezintă aventurile Sherezadei în încercarea sa de a înlătura blestumul aruncat asupra iubitului ei soț și încercarea de a restabili pacea în imperiu, înfrângâdu-i pe dușmanii califului.

Sherezada este dusă de Tariq într-o tabără de beduini, în care se află și rebeli care complotează împotriva lui Khalid. Astfel ea trebuie, să învețe să se stăpânească, să fie cumpătată și să acționeze cu înțelepciune pentru a-și putea duce la capăt toate planurile.

Întorcându-ne în Khorasan îl descoperim pe Khalid care ajută la repararea orașului mistuit de urgia flăcărilot.Este mistuit de dorul Sherezadei,dar consideră că departe de el,ea va fi în siguranță și va putea trăi o viață fericită.


Magia are și ea un rol important în acest volum. Sherezada descoperă că a moștenit puteri magice de la tatăl ei și se folosește de acestea în încercarea sa de a-l salva pe Khalid.

În timp ce rebelii își pun la punct planul de a-l ucide pe Khalid, Sherezada apelează la Musa Effendi, magul care i-a dăruit un covoraș magic.

Va reuși Sherezada să-și ducă planurile la bun sfârșit și să-l salveze pe Khalid?Ce personaje noi vor sări în ajutorul ei,și cel mai important, care dușmani își schimbă tabăra și devin aliați? Asta vă voi lăsa pe voi să descoperiți.





Khalid - De la un băiețandru cu inima rece, care nu dorea pe nimeni lângă el, de teama de a nu-i provoca rău, s-a transformat în bărbatul cu foc în inimă, care ar face orice sacrificii pentru fericirea reginei lui și pentru binele imperiului pe care îl conduce.












Sherezada - Rămâne aceeași persoană puternică, pe care nimic nu o poate opri în încercarea sa de a-și salva iubirea și poporul.








Cât despre celelalte personaje, Renee Ahdieh ne-a pregătit surprize. Ni se dezvăluie povestea uimitoare din spatele Despinei, se concluzionează povestea de iubire dintre ea și Jalal; Irsa (sora Sherezadei) se maturizeză trecând printr-o serie de evenimente menite să o ajute să devină cu adevărat independentă, iar Tariq este o surpriză plăcută, dovedind în final că este un bărbat matur care nu se lasă influențat de sentimentele de iubire.

De asemenea vor apărea personaje noi surprinzătoare care vor condimenta povestea prin acțiunile lor.


Trandafirul și hangerul” este un volum care nu dezamăgește așteptările create de primul volum al serie, punând sfârșit poveștii de iubire dintre Sherezada și Khalid într-un mod apoteotic.




Cartea este disponibilă pe toate librăriile online: Elefant, Libris & Cartepedia!




You May Also Like

0 comentarii