Recenzie: „Inima mea și alte găuri negre” de Jasmine Warga

Titlu: Inima mea și alte găuri negre



Categorie: Ficțiune/Young Adult


Prietenii noștri de la Herg Benet ne-au trimis această cartea! 🤗🤗










Abia am așteptat să citesc această carte!
De ce? Pentru că am tot auzit comparații de genul „seamană foarte mult cu Toate acele locuri minunate”, este asemănătoare, aceeași poveste, exactă, 1 la 1!
După cum știți și din recenzia mea, cartea „Toate acele locuri minunate” nu a fost deloc pe gustul meu, acele 3 steluțe au fost cam trase de păr... 

Revenind la oile noastre, cartea aceasta este deja pe lista mea din 2017, este mi-nu-na-tă! Pornind de la copertă, până la personaje! 







Aysel vrea să-și transforme „energia potentială în neant este doar o problemă, însă: Aysel nu e convinsă că are curajul s-o facă singură. Dar odată ce descoperă un site cu o secțiune care se cheamă Parteneri pentru Sinucidere, Aysel crede că a găsit soluția: un adolescent cu pseudonimul FrozenRobot (aka Roman), bântuit de o tragedie de familie, își caută și el partener.

Fug de gaura neagră în care s-a transformat viitorul meu

Aysel este „bântuită” de faptele tatălui ei, lumea o judecă și o condamnă pe ea pentru ce a făcut tatăl ei, pentru crima comisă.

Aceasta nu mai suportă jignirile colegilor, pe mama ei care abia reușește să o privească fără să simtă un tremurat în corp. Își pune în gând că vrea să se sinucidă, dar nu are curaj, nu vrea să fie dureros, vrea să fie rapid și împreună cu cineva. Așa reușește să-l cunoască pe Roman.






Aysel, o adolescentă de șaisprezece ani pasionată de fizică, este obsedată să-și planifice sinuciderea. Cu o mamă care nici nu o poate privi fără să se cutremure, colegi răutăcioși și un tată a cărui crimă a dat peste cap micul oraș, Aysel este pregătită să-și transforme „energia potențială” în neant.

Nu pricep cum cineva pe care nu l-ai întâlnit niciodată poate face toată diferența.


Am lăsat scânteia asta să se împrăștie în univers.

Roman pare un băiat obișnuit când îl întâlnește Aysel, băiatul iubit de toți, băiatul popular din liceu, acel băiat care era într-o echipă de football, cu o iubită perfectă, până pe data de 7 aprilie. Când o persoană extrem de apropiată moare din cauza lui. Roman este diferit de Aysel, lui nu-i este frică de moarte, el are nevoie de cineva ca să poată scăpa de mama lui protectoare... daaar nu vă spun eu tot, dezvăluiți singuri ce fel de persoană este Roman sau era...💣💣


Deși Aysel și Roman nu au nimic în comun, în scurt timp ajung să-și găsească fiecare locul în viața distrusă a celuilalt. Pe măsură ce planul lor de sinucidere începe să capete contur, Aysel se întreabă dacă într-adevăr vrea să meargă până la capăt. În cele din urmă, ea trebuie să aleagă între dorința de a muri și încercarea de a-l convinge pe Roman să trăiască, pentru a-și descoperi „energia potențială” împreună. Numai că Roman ar putea să nu se lase convins.



Vie, plină de intensitate, sinceritate năucitoare, umor și bineînțeles emoție. Este un debut extraordinar al unei voci aparte în ficțiunea pentru adolescenți, care m-a lăsat peste măsură de uimită și profund emoționată. A nu se rata!

Posibil să fie în primele 5 locuri în top 10 pe anul acesta, cartea mi-a plăcut extrem de mult, se citește extrem de repede, are o căldură aparte și tratează un subiect delicat prin ochii unor adolescenți.

Eu una vă recomand cu tot dragul această carte, sensibilă, cu aventură și cu doi adolescenți tare simpatici! 




You May Also Like

0 comentarii